34:or

Det blev en lyckad tur till den danska huvudstaden :-D Nu är jag ett par brudskor i storlek 34 rikare + en assnygg liten resväska rikare! Ska även tilläggas att väskan är lila dessutom! High five på det!
Fick tipset av en på jobbet att det finns en butik i Köpenhamn som har skor i storlek 33-37. Hittade dock en annan som sålde skor i storlek 34-37,5 med :-D
Den jag fick tips om heter Scala (tror jag det var iaf) & ligger vid Illum, inne på en bakgård. Måste tyvärr dock säga att där inte fanns ett enda par som kunde klassas som brudskor. Dessutom var priserna hutlösa, om man inte har obegränsad budget. Priserna låg på ca 1600 DKK per par!
Den vi hittade hette Royal Mini & ligger på en tvärgata på Ströget, som hette någonting på K. Där fanns en hel del att välja på, kanske inte i brudkosväg, men i övrigt. I brudskoväg hittade jag ca 6 par, varav 2 var med lägre klack. Tittade på storlek 34 & 35 då, fler fanns i större storlekar :-) Blev dock ett par 34:or med inlägg i för min del & ändå var dem normala i storlekarna. Hit ska jag fler gånger! 800 DKK för ett par brudskor är ändå ok när man har så svårt att hitta i denna storlek :-D Jag är nöjd!




Försök själv!

Vet inte om det är bristen på choklad som talar eller om månen fått en ut balans. Just nu vill jag dock bara skrika rakt ut! Alla tjatar om att jag är tidigt ute med att leta brudskor. Jaha, ja, jo, det är ju sant, för det finns ju så j*vla många i min storlek att välja på! Gaaaah!
Lätt för den med "normal" storlek att säga! Kan tala om för den som nu håller med tidigare talare att att hitta ett par 35:or, som inte ser ut som din mormors begagnade åkerarbetarskor, är värre än att leta efter ett sandkorn i öknen!
Seriöst, känner mig diskriminerad. Helt allvarligt nu alltså. Sen känns det som ett stort skämt när var enda expedit till råga på det säger att det är många som har storlek 35. Jaha?! Tack för att ni tar in dem i denna storlek då! Tack, verkligen!
Sen kan ju även tilläggas att när de visat en de 2 modellerna som finns (crap ugly!) så har man inte rätt att vara kräsen. Ok, nähä, sorry att jag har både små fötter och känsla för mode! My gosh, nej men jag nöjer mig med ett par skor som är fulare än mina utgågna sneakers. Bugar & bockar gör jag med.

Dessa modeller har jag att välja på. Den platta urtrista, där jag då hellre väljer något helt utflippat som ett par marinblå löparskor. Eller de skyhöga, där både mina fötter & min rygg lär ha pajat på vägen från frissan till kyrkan.
Prällen, är nog bäst att du plockar väck Jesus vid altaret, annars lär både han & Maria gosa med en snubblande brud.



Skojakt

Har vart på skojakt ett tag nu & inte ser det ljust ut inte :-S
Har minimala fötter & behöver skor i storlek 35, men hittar antingen svinfula eller med höghushöga klackar... Suck.
Tänkte ev. ta en tur till den danska huvudstaden nästa vecka. Där ska visst finnas en skobutik för dem med stora & små fötter + Lillys Brudbutik, som ska ha skor i storlek 35 :-) Hoppas på some good luck där då.
Skulle vara extra skoj om det fanns några snygga i samma röda färg som jag har på klänningen, men det är nog för mycket begärt av skobranschen att tillverka.
Sjukt snygga!

Har även ringt kyrkan idag igen, då dem bad mig ringa tillbaka idag för schemat skulle vara klart nu.
Måste dock säga att jag blev paff! Har aldrig blivit så oförskämt bemött innan. Trodde jag skulle prata med diakonen, varpå jag bad att få tala med henne. Hon presenterar sig inte, utan svara i telefon "Jaaa". Sen när jag presenterar mig & vill förmedla mitt ärende avbryter hon mig mitt i meningen med "Jaha?!!" i en snäsig ton. Jag kommer av mig här, varpå hon säger "Ville du nått eller?!" i en ännu mer snäsig ton. Eh, ja, vad ska jag svara här? Jag framför, efter några harkel, mitt ärende. Då får jag till svar "Helene, hon ska ju inte prata med mig ens....." Hon säger alltså inte ens ursäkta, vänta eller ett ögonblick. Utan hon vänder telefonen mot bordet & börjar prata med receptionisten & jag får vänta i några minuter & försöka nå fram till någon genom att hojta "Haaaallåååå?" i luren..... Ja, vad ska man säga... Trodde folk som jobbade i kyrkan hade folkvett!
Till råga på detta skulle kyrkoherden ringa upp mig direkt efter deras korta möte de satt i. Det har nu gått 4h sen jag ringde..... Funderar på att gå dit & prata med dem om deras bemötande, vilket får betyget -7 av mig på den 10-gradiga skalan.

Idag är med andra ord en dålig dag kan man kort & gott säga. Ska även tilläggas att B2B inte fått sova inatt, då Apoteket tydligen var tvugna att dra fiberoptik mitt i natten utanför oss! Jo, seriöst, det är visst livsviktigt att dra detta nattetid + de kom på det igår eftermiddag, att det var livsviktigt... Snacka om att någon behöver en ny samordnare med bättre framförhållning & som kan planera i veckor istället för timmar!




Mera pyssel

M2Bs släktträd bröjar ta form. Eller ja, layoouten är klar, väntar bara på listan med släktingar från svärmor :-)
Kan avslöja att den blir mycket fin ;-)
Ska även skriva ut lite mönster idag till vår mini-resväska, som vi ska lägga kort & presentkort i på presentbordet.
Har hittat servetter med "rese" mönster på samt servetter med samma brudpar som vi har i vår layout på, som jag ska decoupaga väskan med :-D Har aldrig gjort det innan, men ska bli spännande!
Typ såhär, fast med annat motiv på + innuti :-)



Vi har även köpt oss en sådan här till resan:

Lagom stor till oss båda :-D Sen tänkte v givetvis ta med en till mindre att lägga lite oömtåligt i på hemfärden, så att alla souvernierer & presenter får plats i denna ;-)
Måste säga att väskaffärer då tar hutlösa överpriser på resväskor! Tur att det finns rea! Denna köpte vi för 600:- istället för 1200:- = överkomligt pris!

Nu ska jag försöka bota mina kliande utslag jag fått i hela ansiktet & sen ska pysselstugan fortsätta :-D


Mindre än 4 månader kvar!

Herregud vad snabbt tiden går! Hur ska vi hinna med allt egentligen?! Gaah, får väll prioritera bort föda & sömn ;-)
Hindersprövningen & namnändringen är iaf inskickade nu! Någon som vet om & när man får något svar om detta?
Namnändringen antar jag går igenom efter vigseln? Men får man något svar eller vad händer?

Idag har M2B & jag varit duktiga. Vi har rensat i förrådet, så numera kan man faktiskt gå in i förrådet utan att behöva klättra över någon väska eller gran :-D Har även lagt ut lite skräp på Blocket & hoppas få det sålt asap!
Just nu står en relaxstol med pall & hela köret i TV-rummet = inte snyggt alls ;-) Kom & köp!

Nu ska pysslandet fortsätta för moi, M2B har viktiga saker för sig; fussball ;-)

Ha en skön söndag alla fina!



Vinn din bröllopsresa!

Vi är ju som sagt med & tävlar på Fritidsresor för att vinna vår bröllopsresa :-D
Självklart kan alla vara med & tävla!
Gå bara in på länken för att göra DITT bidrag

Vinn resa värd 20.000:-


God morgon

Inte ofta man är uppe innan katten inte! Men idag skiner solen & det kändes som klockan var 9:00 fast den bara var 07:47! :-D Underbart med sol & värme! Kan man kanske äntligen säga att våren kommit? Fast iofs är det ännu minusgrader ute, tyvärr.



Dagens agenda:
- Frukost!
- Stryka jobbkläder
- Ta en tur till Ö&B för att handla lite schampo, balsam osv
- Vika tvätt - dötrist
- Fortsätta på alla dess listor inför dagen D
- Jöbba :-)
- Sova!

Imorgon är det utbildning på jobbet, men först ska man jobba lite först också 7-12:30
Ska bli intressant att se hur pigg man är efter 5h sömn ;-)

Ringde kyrkan nyss för att boka vigselsamtal, men snark, återigen ska jag återkomma nästa vecka igen!
För har dem återigen, verkligen satt sitt semesterschema........ Javisst!

Nej, nu ska humöret tyglas med lite äggröra ;-)

Gästlistan

Vi börjar närma oss bröllopet med stormsteg & hittills har nästan alla svarat, väntar på två släktingars svar & tre vänners, sen har alla tackat ja/nej :-D
Igår var vi på M2Bs gammelfasters 85-års kalas & även hon kommer & delar vår glädje med oss :-D
Ska bli underbart att få dela vår stora dag med så många!



Fick även brev av kusina Erica idag, som jag brukar brevväxla med :-) Alltid roligt att höra vad hon & maken hittat på sen sist + att hon kommer med en hel del nyttiga & användbara tips inför bröllopet. Tack!
Hade det inte varit för henne & alla bra bröllopssidor som finns tror jag inte att jag hade klarat av alla bestyr inför dagen! Ingen kan ju veta allt ;-)
Har sparat alla bröllopstidningar som jag skaffat mig hittills & tänkte efter bröllopet göra en lite bröllopsguide med flikar som; färgteman, olika sorters klänningar, olika sorters kläder till mannen, brudbuketter osv. Sen om någon, t.ex tärnorna skulle gifta sig i framtiden, så kan de få låna den av moi :-D Gud, vad jag älskar bröllop! Hoppas det blir många att gå på i framtiden! :-D Har ju stor släkt, så får hoppas på att någon kusin eller syssling bjuder en på deras kanske ;-)



Har nog äntligen redit ut vilken/vilka valutor man ska med sig till Egypten.... tror jag ;-)
Euro har man till restauranger & på hotell samt i affärerna
Egyptiska pund har man till dricks
US Dollars har man till utflykter & i affärerna
VISA funkar på hotell & till utflykterna
Summa sumarum; VISA tar vi till utflykterna & på hotellet, EGP har vi till dricksen & sen lite Euro till en del köp i affärerna & till taxin :-)
Var dock inte det lättaste att reda ut kan jag säga. & alla ni som ska till Egypten, kom ihåg att man måste förbeställa EGP på de flesta Forex-kontoren! Låter wierd, men är tyvärr sant haha!



Läste medans jag gjorde vår resguide att det går gratis bussar mellan vårt hotell & storstaden Hurghada 2 gånger per dag! Är ju perfa! Så kan man komma ut & se lite av livet utanför hotellet också om man känner för det :-D
Oj vad vi längtar till vår resa! Ska bli så underbart med sol & värme & massa god mat & en kall dryck att svalka sig med i hettan + ett dopp i poolen eller två :-)






Hjälp oss vinna vår bröllopsresa!

Rösta på vårt bidrag i Fritidsresors tävling, så kan vi vinna vår bröllopsresa!
Klicka på länken för att rösta Magdalena & Alex resa :-D
De 10 som har flest klick den 14 mars går vidare. Sen väljer juryn ut den med bäst motivering som vinnare!



Helgen har vart tam med inlägg, vi vet. B2B har jobbat hela helgen, sen har vi haft spelkväll & tittat på Mello med M2B bror :-D För att avsluta den med 85-års kalas för M2B gammelfaster i Limhamn :-) Mycket trevlig helg med andra ord.
Men idag är det måndag igen & sysslorna för veckan är många! Idag ska vi fylla i & skicka in hindersprövning & namnändring :-) Vi ska ju båda heta Westrup som gifta! Sen ska det ringas till kyrkan & försöka få fram ett svar om tid för vigselsamtal & genrep etc. Dem är nog de enda som vi inte bokat tid med nu!




Tårtdekor

Idag kom ytterliggare ett litet paket, denna gång från Strössel & Annat :-D
Ett vackert litet brudpar till vår goda tårta! Det var ännu finare i verkligheten än på bilden!
Vi har vart på jakt ett tag nu efter det brudparet. Antingen har de vart för tråkiga, för roliga eller alldeles (hur stavas det egentligen?!) för dyra. Jag menar, det ska stå högst upp på tårtan i vaddå? 10 minuter? Så mer än 200:- är inte jag villig att pröjsa för en sån liten sak ;-)

Tänk er denna, visst är det fin, med vad är väll en bal på slottet ;-)
Kan avslöja att den billigast av denna modell vi hittat, kostade 1500 svenska riksdaler!




Hehehe, denna är sjukt kul! Inte alls passande heller ;-)



Seriöst fattar jag inte det roliga med denna. Ska inte bröllopet symbolisera er kärlek?!
Med denna tycker jag inte preics någon utav herrn & frun verkar precis happy....



Nej nu ska denna blivande brud ta en tur till Friskis & Svettis & komma i sin målvikt ;-)
M2B är också iväg & pumpar på gymmet :-D


Lite fler klänningar

Är själv på jakt efter lite sommarkläder inför sommaren, som jag hoppas kommer asap!
Så sprang jag på lite fler tips till er alla som ska på bröllop :-)

Linneklänning från La Redoute - 399:-



Söt blommig klänning också från La Redoute - 199:-



Mönstrad vacker hellång klänning från La Redoute - 349:-



Kom ihåg; helsvart hör hemma på begravningar, på bröllop vågar man färg ;-)
Eller iaf lite mönster som piffar upp :-)

Skulle M2B tillåta så skulle många klännigar få komma & bo i B2Bs garderob ;-)


Pyssel

Gårdagen var lyckad :-D Först gjorde jag ett säktträds-album till mig, som ska ligga framme på vårt bröllop. Mycket fint blev det, konstaterade att jag har 14 kusiner, 15 sysslingar & 1 brylling på mammas sida! Jajks! Tur jag inte gör en på pappas sida med, skulle bli ännu fler!
Ska be svärmor skriva ner (igen) alla Alex släktingar, så jag kan göra ett till honom med :-D


Hann även göra klart en liten resguide till vårt hotell, vad som ingår & vilka tider som gäller osv :-)
Ska även göra en gällande själva resan idag hade jag tänkt, vilka flygtider vi har, vart & hur vi gör med visumet & hur lång tid transfern tar osv :-)



På kvällen övades det på valsen med våra vänner. Kan ju säga som så att det är väldigt bra att vi börjar redan nu att öva! Haha, men roligt var det iaf :-)

M2B & jag satte oss också ner & skissade lite på bordsplaceringen. Tror vi har kommit på den ultimata för våra gäster. Nu får vi bara hoppas att alla som inte svarat som vi tror kommer verkligen gör det också. Annars får vi börja om från noll igen....

Nu ska B2B äta lite frulle, fortsätta pysslandet & sedan blir det jobb för hela slanten ikväll.
Ha en skön dag i vårvärmen som kommit!


Pyssel & dans

Ska gå en del ärenden på stan nu & efter det (om tid finns) ska här pysslas lite inför bröllopet :-D
Tänkte göra ett skånskt lexikon samt släktträd, som gästerna kan underhålla sig med under mingel-hour ;-)
Är ju med i en pysselklubb. så var månad får man massa fina saker hem att göra.


Sen ikväll ska det övas på brudvalsen! Båda vi två har varken taktkänsla eller motorik, så det är bäst att börja i tid!
Sällskap får vi av toastparet, Linda & Martin :-)


OSA

Idag är det bara två månader kvar tills vårt OSA går ut! Shit, vart tar tiden vägen?!
De flesta har dock redan svarat ja/nej & vi kan gott säga att det uppskattas mycket att ni svarar i god tid!
Blir mycket lättare att skissa upp bordsplacering, dukning, köpa in grejer osv när vi har ett mer realistiskt antal :-)




RSS 2.0